Font del Molí
Figaró-Montmany

Vall de Vallcàrquera
    Camí de Vallcàrquera. Prop el Molí de Can Xicola.

Anna M. Gómez Bach

Font situada a un 10 metres al nord-oest del Molí de Xicola, recull les aigües de la vessant de tramuntana i desaigua a la mateixa riera de Vallcàrquera. L'estructura de la font està formada per una roda de molí parcialment encastada al terra i una petita banqueta construïda a mode de receptor on només se'n pot veure l'aflorament d'aigua. La roda porta inscrita FONT DEL MOLÍ i la data de 1927.

La vall de Vallcàrquera i el seu accés es caracteriza per tractar-se d'una zona humida amb nombrosos afloraments hidràulics, aquest és el cas de la Font del Molí i les fonts veïnes de la Font del Gaig i la Font del Castanyer. És hàbil pensar que aquests punts on afloren d'aigües naturals han estat coneguts i utilitzats per abastir les diverses comunitats humanes al llarg del temps.

AADD. 1998. Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny. AADD. 2004. Pas a pas. 3 excursions per conèixer la natura, el paisatge i la història de Figaró-Montmany. Ajuntament de Figaró-Montmany. BRUGUES, S. 1924.Mapa del Terme municipal de Montmany-Figaró. OLIVER, J. 2000. Història de Figaró-Montmany. Vol. 1: Figaró abans de ser-ho, Ajuntament de Figaró-Montmany.