Font del Macari
Castellbell i el Vilar

Torrent de cal Sileta

No s'ha preservat i ha patit les conseqüències de l'abandonament i les embestides de l'aigua.
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Font natural ubicada al torrent de cal Cileta, que al seu pas per sota cal Macari dóna nom al torrent. Per trobar la font cal arribar fins al veïnat de Sant Cristòfol i agafar el camí que mena a cal Macari. Un cop arribats dalt de la plana del Mas Roig, hi ha un cruïlla de camins. Cal deixar-los de costat i baixar per un corriol estret i emboscat, a mà dreta, fins a trobar un parell de plataners de grans dimensions. La font es troba a sota. L'aigua raja per un tub que surt d'un retall fet al marge, arran de terra, consolidat amb pedra i morter. Un marge de pedra seca d'1,80 metres d'alçada i dos pilars d'obra aguanten una estructura de bigam de pòrtland i revoltó o cassetó pla.

Està en molt mal estat de conservació degut a l'abandonament d'aquest indret ombrívol on no fa pas massa anys encara s'hi venia a berenar i rentar la roba, ja que a Sant Cristòfol les cases no tenien aigua corrent.

El senyor Jeroni Monjonell va pagar ja fa anys el cobert d'obra per a protegir la font.
    A tocar de la de la déu d'aigua hi havia un safareig on les dones anaven a fer bugada. S'omplia de l'aigua que sobreseia de la font. Actualment, degut a la gran quantitat de vegetació i tal vegada la terra baixada amb les pluges, no s'observa cap estructura que permeti identificar-la. Al davant mateix, al capdamunt del marge, per sobre de la llera dreta del torrent hi ha un pou amb la portella de fusta i una sínia gairebé imperceptibles degut també a la gran quantitat de vegetació que l'envolta.