Font del Bosc
Canyelles

Al peu del Puig de l'Àliga
    S'hi accedeix pel camí que va de Can Vidal a Mas Rossell. Prop del Corral de l'Escofet

Peugeot Talbot España, S.A. C. General Mitre, 2, Bcn./Wagner, Clarissa. Masia Cal Simó. Canyelles
    Josep Anton Pérez

Font ubicada en una pineda frondosa on destaquen alguns exemplar d'arbres de grans dimensions i les jonqueres són abundoses. Si es tracta d'una font deu tenir la surgència al subsòl, ja que la seva apariència més que d'una font (que és com es coneix al poble), es d'un pou excavat al subsòl, Es tracta d'un cos cilíndric amb un diàmetre aproximat de 4 m. Les parets internes estan revestides amb pedres de mida petita i mitjana (20 cm de mitja aprox.). Per sobre del nivell de terra, la construcció té continuació amb un cos de més de 2 metres d'alçada que es tanca amb una falsa volta. L'accés es per la part est, una porta de forma quadrada. A la base hi ha una llosa vertical per tancar l'accés. L'aigua té la surgència a uns 3 metres de profunditat (en el moment d'elaborar aquest inventari).

La boca del pou és gran i presenta una certa perillositat al no estar tancada.

Alguns estudiosos locals i veïns de Canyelles consideren que en els seus orígens l'aigua fluïa entre la terra i els pedruscalls, fins que es construí el pou cobert actual que s'ha descrit en aquesta fitxa. L'any 1964, l'Agrupació Excursionista Atalaia de Vilanova i la Geltrú, va establir un campament com a punt de sortida per aixecar una creu al cim del Pic de l'Àliga. Es diu que molts canyellencs hi assistiren amb el seu rector per celebrar una missa i beneir la creu.

AA.VV(1998). 'Festa Major Canyelles 1998'. Ajuntament de Canyelles (Comissió de Festes).