Font de Vilatorrada
Castellnou de Bages

A tocar del torrent de Vilatorrada
    Entre Vilatorrada i el torrent de Vilatorrada

Regular
    La zona de les taules està inundada, de manera que és difícil accedir a la font. A més a més, tot l'espai està molt ple de brossa i pedres.
    Laura Llorens Travé i Jordi Tornés Bes

Font d'un sol sortidor funcional situada a la riba més propera a Vilatorrada del torrent de Vilatorrada. La font està emmarcada per uns murs d'uns 2,5m d'alçada, fets de pedra i argamassa arrebossats. El brollador metàl·lic, que queda al mur paral·lel al torrent, està situada a l'interior d'un portal enfonsat al mur, d'uns 20cm de profunditat. També hi ha un sortidor d'aixeta una mica més amunt i a la dreta del funcional. L'aigua brolla en una espècie d'abeurador quadrangular d'uns 40cm de fondària. Al costat de la font trobem un banc de pedra que ressegueix els murs i al davant una taula i uns bancs de pedra i argamassa.

AA.VV. Gran diccionari de la llengua catalana. Grup Enciclopèdia Catalana. Barcelona: