Font de Talamanca
Talamanca

Baixem del poble a la riera per el carrer de la font. Seguim uns 300 metres i a l'esquerra.

XVII-XX
    Ajuntament de Talamanca, plaça de l'Església 1, 08279 Talamanca
    Quim Serdà Manau

Aquesta font està situada en un lloc ombrívol al costat del Negundo, arbre centenari declarat d'interès local. Trobem una petita cavitat formada per un arc rebaixat de pedres en plec de llibre, a l'interior de la qual hi veiem les dues boixes i una pica de pedra d'una sola peça. Hi ha dues dates gravades, una del 1683, any de la seva construcció, i l'altre del 1707, suposadament any d'una ampliació i remodelació. El dipòsit està situat sota la pista forestal, i data del segle XVII.

La font data de l'any 1683 i era propietat del Castell de Talamanca, si bé l'utilitza tot el poble per a recollir l'aigua fins el 1968, moment en que el subministrament ja arriba a les cases. L'emplaçament també s'utilitzava com a safareig comunal, avui tapat.