Font de Morgades / Font de can Morgades del Grau
Castellví de la Marca

Al costat de la Masia de Can Morgades del Grau.
    a l'alçada del quilòmetre 5 de la carretera BV-2128, trobem el trencall nord-oest.

Regular
    Tot i que l'espai sembla condicionat amb contenidors per atendre les necessitats de la gent que s'atura allà, l'entorn es força brut de deixalles. Es freqüent veure com s'aprofita l'espai per rentar els cotxes, amb el perill de contaminació de la font que això comporta. Caldria prohibir-ho. L'estructura de la bassa on es troba la font està en alguns punts semiderruïda.
    Tríade scp

El broc per on raja la font es troba a l'interior d'una bassa de totxo i pedra. Sembla que abans la font omplia la bassa directament. Més tard s'hauria fet un canal que actualment recull l'aigua i la porta fins una bassa que hi ha a 50 m, a l'altra banda de la carretera. Hi ha la data de 1894 impresa sobre una part de ciment.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995. L'entorn de la font és agradable per la vegetació que hi ha, un grup d'alzines molt desenvolupades, així com per la proximitat de la capella de Sant Andreu i de Can Morgades del Grau.

CÓRDOBA MARTÍNEZ, Manel. Les fonts del Penedès. Vilafranca del Penedès, 1997.