Font de l'Escolà
Mura

Horts del Rector
    Al torrent d'Estenalles, camí de Sant Antoni al Gorg del Padre.

Pla especial Parc, 1997.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Font amb una estructura d'obra en pedra formada per un dipòsit de planta rectangular i la fornícula que alberga l'aixeta de la font canalitzada. Aquesta forma una caseta coberta amb teulada a doble vessant amb una pica de pedra a la part mitjana, situada dins una fornícula d'arc de mig punt. Està situada a un costat del camí que porta cap al saltant del Padre, a la zona dels horts del Rector i abans d'arribar a la font del Rector, en una esplanada amb àlbers.

Històricament aquesta font, igual que la resta de fonts properes al nucli, s'ha utilitzat per regadiu dels horts, en molts casos era embassada per aquesta utilitat. Aquesta font, i la propera del Rector, tenen una relació històrica amb el lloc on es troben, coneguts com els horts del Rector i on es trobava el primer nucli urbà de Mura i la rectoria vella, que motivaria els topònims. La formació de conglomerats de Sant Llorenç del Munt, molt permeable, afavoreix la filtració d'aigua, amb estrats impermeables intermitjos que forcen a l'aigua a sortir a l'exterior. Aquesta és la formació de moltes de les fonts del terme de Mura. Avui, és un recurs turístic que està inclòs a La Ruta del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i La Serra de l'Obac anomenada " La riera de Nespres ".