Font de la Mascarosa
Mura

Zona la Blanquera
    Camí senyalitzat, ruta Més de Mil Fonts, prop àrea esplai Riera Nespres.

XI
    Pla especial Parc, 1997.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Clàssica font de fontada, amb un ampli espai davant la font protegit per arbres. És una font amb brollador.

A finals del segle XIX i principis del XX la font de la Mascarosa era el lloc típic de celebració d'aplecs i fontades per la gent del poble. Segons la tradició la font va ser construïda per una família musulmana que habitava al Raval de Mura al segle XI. Sembla que amb la reconquesta el cristians van construir el Mas del Raval i van eliminar de la font la carassa que la decorava i que era una cara escolpida que coronava el brollador. Des de llavors és coneguda com Mas Carosa, és a dir, Mascarosa. La formació rocosa de Sant Llorenç del Munt presenta esquerdes que afavoreixen la filtració d'aigua, amb estrats impermeables intermitjos que forcen a l'aigua a sortir a l'exterior. Aquesta és la formació de moltes de les fonts del terme de Mura.