Font de les Pubilles
Torrelavit

Parc de les Pubilles
    Al Parc de la Pubilles, a l'extrem sud-est del nucli Lavit, vora el riu de Bitlles

Marta Rodríguez

Font ubicada en l'extrem sud-est del nucli Lavit, al costat del riu de Bitlles, en un indret dominat per la vegetació de ribera amb presència de plàtans, plantats per aconseguir espais d'obaga i com a senyal molt característic de les fonts del Penedès. La font presenta una estructura de dos cossos ben diferenciats. El cos que presenta la surgència d'aigua, probablement original, és de maó arrebossat amb ciment; li observem la part superior en forma de semicircumferència. Aquest cos de la font té una alçada màxima d'1,65 m i d'1,50 m d'amplada. La seva paret presenta un rebaix de 5 cm, 70 cm d'alçada i 30 cm d'amplada. La profunditat del cos de la font és de 77 cm. A la part superior hi trobem unes rajoles pintades amb el nom de la font. L'altre cos, que sembla afegit posteriorment i construït amb ciment, té forma de banc, amb una amplada d'1,75 m, 65 cm d'alçada i una profunditat de 50 cm per la zona del seient. L'aigua emana per un broc curt i ample metàl·lic, prolongat amb un tub de mànega de fàcil extracció.

CÓRDOBA I MARTÍNEZ, Manel (1999): "Les fonts del Penedès i els seus voltants". 2a part. Edita: El Cargol publicacions, S.L. p. 47.
    LLORAC I SANTIS, Salvador (2003): "Torrelavit. Ahir i avui d'un poble del Penedès". Edita: Ajuntament de Torrelavit, p. 152, 157.