Font de les Planes
Olost

Sector nord-oest del terme municipal
    A 50 metres de la carretera BP-4653, punt quilomètric 4'700

La font es troba força deixada, amb deixalles a l'entorn més proper.
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de les Planes està situada a pocs metres de la carretera BV-4653, uns metres a l'oest de la casa que li dóna nom i al sud de la Cantina.
    S'accedeix a la font des de la carretera BP-4653, a l'altura de la Cantina. Des d'aquest punt s'ha de creuar la carretera i seguir uns metres en una esplanada entre camps. Al límit d'aquesta esplanada, dins un petit bosc de roures, hi ha la font.
    La font està formada per una aixeta metàl·lica que sobresurt d'un petit mur d'obra, en un racó ombrívol envoltat de petits roures. Uns metres a l'est de la font hi ha un antic dipòsit, cobert amb volta, que actualment està parcialment enrunat.

La font de les Planes, coneguda també com la font del carrer Nou, era una font molt utilitzada pels veïns de la zona. Antigament la font sortia uns metres més amunt de l'emplaçament actual i es va desviar uns metres més avall per a poder recollir millor l'aigua.