Font de les Febres
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Camí dels Fitons

  Coordenades:

  41.42096
  1.9026
  408296
  4586070
  Número de fitxa
  08072-78
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 79
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18398
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 016A00003
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Petita deu d'aigua que brolla ran del camí que mena a la masia dels Fitons; en temps de secada forta gairebé s'esmorteix. A pocs metres sota la font discorre la riera de Corbera. La font està protegida per un marge d'aproximadament 1 metre d'alçada, i pocs metres més avall hi ha el safareig o abeurador que es proveu de l'aigua sobrant. La vegetació de l'entorn, que hi dóna ombra, està formada per pins i alzines centenaris, amb un sotabosc de roure, mata, ruda, murtra... Hi ha una inscripció en mal estat on es pot llegir "febras".

  La font de les Febres i el safareig o abeurador presenten un aspecte de construcció immemorial. Té segles d'existència, sense que hom en pugui precisar la data. Segons tradició oral, sembla que tenia efectes guaridors contra les febres, motiu pel qual se la denomina com a font de les Febres.

  AAVV (2005). "Les fonts de Corbera". Corbera de Llobregat, GEMC ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.