Borja de can Lluís
Corbera de Llobregat

XVIII?
    Està parcialment enderrocada.
    Catàleg Municipal, 2005, núm. 78
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Borja de vinya obrada amb murs de pedra arenosa vermella de l'entorn en sec, amb carreus força de dimensions molt diferents (des de molt grans a molt petits). Presenta planta circular d'aproximadament 3,50 m de diàmetre i 2 m d'alçada, tot i que actualment està parcialment arruïnada (només queda la meitat inferior), salvant un desnivell de terreny important entre la part anterior i la posterior. Disposava d'una sola obertura, en forma de porta.

Tot i que no hi ha elements documentals que permetin realitzar una datació aproximada, les casetes de vinya es remunten a una tradició immemorial. En qualsevol cas, la seva presència als indrets del municipi són anteriors a la meitat del segle XIX, ja que va ser aleshores que es va eliminar el conreu de la vinya a causa dels estralls de la fil·loxera.

RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.