Font de l'Ermità
Dosrius

Muntanya d'en Llibre - Veïnat de Rimbles - Zona de Canyamars
    A la riba d'un torrent, al nord-est del turó de Lorita i sota el coll de Lorita

Està coberta de molsa.
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada situada al costat del cabal d'un torrent, en una zona enclotada coberta per l'abundant vegetació que cobreix la zona. Està formada per un petit muret bastit en pedra que presenta un broc circular de ferro encastat. L'aigua queia dins d'una petita pica de planta rectangular, bastida en pedra i amb un rebaix en un dels extems per desaiguar-la. Davant seu hi ha un destacable exemplar de pollancre cobert d'heura.

L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor.

És probable, tot i que no es pot assegurar, que el topònim amb el que es coneix la font faci referència al Santuari de la Mare de Déu de Lorita, situat al sud-oest de l'estructura, dins del terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres. La zona és coneguda pels caçadors, donat que forma part d'una de les parades de la caça del senglar.

JUBANY I PINÓS, M. Àngels; ALSINA I BOIX, Neus (1990). "El medi natural: Les Aigües (III). Les fonts i els safareigs". El Comú, núm. 14, p. 16. Informació oral: Meritxell Dominich i Lorenzo [Entrevista: 07-05-2018].