Font d'en Pagès Dosrius

Maresme
Canal del Sot Gran - Veïnat de Rupit - Zona de Canyamars
Pujant pel mateix canal, a uns 100m a la dreta del camí ral de la serra Polsaruda a Rupit
438m

Coordenades:

41.60805
2.4937
457813
4606384
08075-212
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
Popular
XX
Dolent
Completament cobert per l'abundant vegetació que caracteritza la zona.
Inexistent
Difícil
Sense ús
Privada
Ref. Cad.: 08074A00700001
Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al bell mig del cabal del torrent. Es tracta d'un aflorament d'aigua natural que emanava de la part superior d'un dels ressalts de roca natural del canal. S'observen dos brocs situats damunt d'aquest ressalt coberts amb totxos. El broc original és de ferro, mentre que l'altre és de mida més gran i està lligat amb morter a l'estructura. Actualment, la font no raja i està coberta per l'abundant vegetació que cobreix la zona. Al seu costat hi ha uns bidons abandonats i diversos tubs escampats.

L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor, està senyalitzat i s'indica que és una font natural sense garantia sanitària.

En origen, l'indret estava freqüentat pels pagesos i pastors de les masies properes que hi feien mena quan estaven treballant pels camps i boscos del voltant. Actualment, la zona està completament abandonada. Probablement, els bidons i els tubs de PVC responguin a un intent frustat de recollir l'aigua d'aquesta font.

ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.S.31/202. JUBANY I PINÓS, M. Àngels; ALSINA I BOIX, Neus (1990). "El medi natural: Les Aigües (III). Les fonts i els safareigs". El Comú, núm. 14, p. 16. LUNA I TOMÀS, Gonçal (2005). Parc del Montnegre i el Corredor. Col. Guies dels Parcs, 4. Barcelona: Diputació de Barcelona, p. 66.