Font de can Bosc
Dosrius

Veïnat del Far, 10 - Zona del Far
    Al costat de la cantonada sud-est de la masia de can Bosc, a la part posterior

Diputació de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada i completament reformada constituïda per dues grans basses esglaonades. Són de planta rectangular, estan bastides en pedra de diverses mides amb els paraments arrebossats i rematades amb maons plans. La bassa superior presenta dos dipòsits rectangulars situats a la cantonada sud-est i un abeurador rectangular adossat a la cara de llevant. Aquest matexi canal es repeteix a la cara de migdia de la bassa inferior. La font està situada a la cantonada nord-est de la bassa superior. Està formada per un muret amb dos registres metàl·lics des d'on surt el broc, i una pica de planta rectangular on cau l'aigua. Presenta les mateixes característiques constructives que les basses. La pica està connectada amb un abeurador mitjançant un rebaix que deixa passar l'aigua. Al bell mig de la bassa inferior hi ha un parterre amb vegetació autòctona.

L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor, està senyalitzat i s'indica que és una font natural sense garantia sanitària. Alhora, també indica que la zona és un punt d'alt interès ecològic i que no s'hi poden abandonar animals (peixos, tortugues, etc.).

La font forma part de les propietats de la masia de can Bosc i, probablement, servia per regar els camps de conreu que hi ha al voltant de la casa.

ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.RR.71/151. JUBANY I PINÓS, M. Àngels; ALSINA I BOIX, Neus (1990). "El medi natural: Les Aigües (III). Les fonts i els safareigs". El Comú, núm. 14, p. 16, 17, 18.