Font de l'Alzina
Navàs

Bages
    Sector oest del terme municipal. Antic terme del castell de Torroella, parròquia de Sant Salvador de Torroella.
    Emplaçament
    Ctra. C-55, al km. 53 sortida cap a St Salvador de Torroella. Seguir camí en direcció nord-est que passa a llevant del torrent de Vallbona. A l'alçada de la masia de l'Alzina, trencall a l'esquerra, travessar el torrent i, deprés de 100 m, cap a l'oest.
    382

41.87074
    1.70443
    392486
    4636236
    08141 - 232
    Entorn poc cuidat
    BPU
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018. Núm. 01.BAMP (fitxa genèrica de fonts). Nivell 4. Ambiental.
    08140A017000300000II
    Jordi Piñero Subirana

Font de clot situada en una petita vall ombrívola, prop de la Rasa de la Fàbrega i uns 400 m al sud de la masia de l’Alzina. L’aigua neix sota un petit forat cobert amb pedres, en un entorn frondós. Una mica més avall es forma un toll, i en l’esplanada que hi ha encara més avall hi havia antigament els horts que es regaven amb aquesta font.

Informació oral facilitada per Josep Duarri