Font de l'Aixeta
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 300 metres per pista forestal de la carretera BV-4342, punt quilomètric 0'300

La font es troba totalment coberta de vegetació.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de l'Aixeta està situada a l'oest del nucli urbà de Santa Eulàlia de Puig-oriol, en un punt enclotat entre feixes delimitades amb murs de pedra.
    La font forma un espai rectangular al davant al que s'accedeix a través d'uns graons de pedra descendents i que es troba delimitat a l'est per un mur de maçoneria de pedra i al nord pel mur on es troba pròpiament la font. Aquest mur està format per una gran llosa al centre, en la qual hi ha una inscripció erosionada, amb una franja de mur d'obra vista a banda i banda. A la part central inferior del mur sobresurt una antiga aixeta metàl·lica. Tot l'espai es troba completament cobert de vegetació.
    Uns metres al sud-oest, en un nivell inferior, hi ha un safareig que s'omple amb l'aigua de la font. Es troba delimitat amb murs de maçoneria de pedra i té una forma triangular, amb els batents a l'extrem oest, completament arrebossats. A l'extrem nord hi manca una part del mur que delimita el safareig, provocant que l'aigua no arribi al nivell dels batents. Com la font, el safareig es troba cobert de vegetació.