Font de l'Abril
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí de Caldes
    El parc on es situa la font està situat entre els carrers de Vallcebre i Valldemosa

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

La font d'Abril està situada en una pineda sobre el torrent del mateix nom, que avui ha quedat encaixada entre dues parcel·les de l'urbanització. La font es troba en una cota inferior del nivell natural del terreny, pel que per accedir-hi s'han de descendir unes escales. Sobre el mur hi ha fitxat un brollador metàl·lic, sota el qual trobem adossada una petita pica quadrangular de pedra on cau l'aigua, amb un banc de pedra al costat. La font està coberta per una estructura d'obra amb volta de mig punt. A l'entorn de la font hi ha una taula circular de pedra, sota l'ombra de tres grans àlbers.

Al llibre de Garcia-Pey s'esmenta que l'aigua de la mateixa mina omple la bassa del Roure, dins la propietat de Can Maspons de la Vall. Al seu costat s'hi va col·locar una imatge de la Mare de Déu de Montserrat.