Font de la presa de la Baells
Cercs

Al costat de la presa de la Baells, al peu de l'edifici de les oficines.
    A la zona sud del terme municipal.

Regular
    L'estructura es troba en bon estat de conservació, però en el moment de la visita la font no rajava.
    Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de l'Aigua. c/ Provença, 204-208. 08036 Barcelona
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d'una font conformada per una estructura a manera d'escultura feta en pedra artificial i ciment encofrat; és de línies rectes i sòbries. Compta amb un pilar central de planta triangular, amb l'angle central situat encarat al frontal, a la base del tronc central hi ha un altre gran triangle que constitueix la pica de la font, els brolladors o brocs de la font, són conformats per peces també triangulars en les que hi ha les sortides d'aigua. L'escultura de la font és coronada per una mena de triangle corbat a manera de visera o coberta de la font. En les dues cares principals del pilar hi ha dos escuts, en un costat l'escut de Cercs i en l'altre el de Vilada, a la part superior, centrat en la visera que clou l'escultura hi ha l'escut de la Generalitat.

La font es troba en un lloc que està enjardinat i que disposa de bancs; recentment s'ha condicionat amb una estructura que acull unes taquilles, ja que l'indret és el punt d'accés al circuit d'aigües braves que s'ha condicionat al pantà.