Escultura de Sant Jordi
Cercs

Al poble de Sant Jordi.

Ajuntament de Cercs. Ctra. de Ribes, 20. 08698 Cercs
    Sara Simon Vilardaga

Escultura de bronze, corresponent a una rèplica de l'escultura que presideix el Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalalunya. L'escultura representa Sant Jordi dret amb el drac als peus, al qual mata amb una llança. El basament de l'escultura hi ha la signatura F. Marès, ja que és una còpia de l'original de l'any 1975.

L'escultura és guardada a nivell particular per veïns del poble de Sant Jordi i es col·loca a l'església de Sant Jordi en motiu de la diada i celebració del popular Aplec.

La peça va ser una donació de l'Àrea de Patrimoni de la Diputació Provincial de Barcelona, en època del president Excm. Sr. Josep M. Samaranch. Sembla que la peça va ser un obsequi ofert al poble de Sant Jordi. Hi ha altres còpies de l'escultura, una és la que hi ha al Jardí Sant Jordi de Vilassar de Dalt. L'escultura original de Sant Jordi que hi ha al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, data de l'any 1975 i és obra de l'escultor reconegut l'escultor Frederic Marès, es considera que va ser la darrera obra.