Font de la Pomera
Sant Julià de Cerdanyola

La Pomera
    A sota de la casa La Pomera

María del Agua Cortés Elía. OPC

La font de la Pomers des de l'any 1947 està canalitzada. Al punt de sorgiment de la font Hi ha una mina que facilita el control ja que la font queda tancada al seu interior.

Les aigües de la font de la Pomera es van canalitzar l'any 1947 per convertir-la en la principal captació de la xarxa d'aigua de les cases del poble. S'hi va construir una mina per millorar l'eficiència. Aquell any es van comprar els drets de l'aigua a la propietària i es van fer les canonades necessàries. La instal·lació es va inaugurar el 5 de gener de 1947. Va costar 200 pessetes i va ser finançat per la Junta de Capmasers i Magallers. L'any 1973 s'aconseguí portar l'aigua de la font del Tosquer fins al dipòsit de la Pomera, culminant l'abastiment d'aigua del poble. La Junta regula el subministrament, fa el manteniment i també cobra els consums de l'aigua.