Font de la plaça de l'1 d'Octubre
Folgueroles

  Osona
  Carrer Major
  Emplaçament
  Al bell mig del nucli antic de Folgueroles, davant de la façana lateral de can Dachs
  550 m.s.n.m

  Coordenades:

  41.93876
  2.31838
  443496
  4643201
  Número de fitxa
  08083 - 187
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX-XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU
  BPU-AEA. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Folgueroles
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Font urbana situada a la banda de llevant de la plaça (antiga plaça de cal Rei), tocant al carrer Major i prop de la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer. Està formada per una gran jardinera de planta octogonal, bastida amb lloses rectangulars de pedra unides amb anclatges metàl·lics. El broc d’on raja l’aigua està situat a la banda de ponent de la jardinera i consta d’una aixeta de botó encastada en una placa semicircular metàl·lica. L’aigua cau a l’interior d’una pica semicircular situada al nivell del sòl i formada per dues lloses de pedra. Aquesta pica està delimitada per un banc de fusta corregut i disposat el voltant de la jardinera. Tot el conjunt es troba assentat damunt d’una plataforma octogonal bastida amb lloses de pedra.

  MORATÓ, David; PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier; TORRENTS, Jacint; TORRENTS, Carme; VILAMALA, Joan; VILAMALA, Jordi; XUTGLÀ, Montserrat (2000). Folgueroles. Societat i vida d’un poble. Vic: Eumo Editorial, p. 376.

  NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació PAP.07.