Font de la Foradada o de Sabanell
Font-rubí

Al marge dret del torrent de Sabanell, seguint-lo des del nucli urbà homònim

Regular
    La segona volta de maó que cobreix la boca de la mina corre el perill d'esfondrar-se en qualsevol moment.
    Miquel Gea i Bullich

A la riba dreta del torrent de Sabanell, en el talús que suporta una vinya, s'obre la Font de la Foradada o Font de Sabanell. El talús està foradat per la mina de la font, que compta amb més de 35 m de longitud i està coberta per una volta de mig punt de maó, a la catalana. A la part frontal de la font s'hi observen els dos murs que suporten els dos costats de la mina, de pedres sense treballar. L'accés a la mina és de forma rectangular, amb un petit arc escarser com a llinda. Més amunt trobem un altra arc de maó que assegura la part superior de l'estructura. Aquest arc, però, es troba molt deteriorat i resta parcialment desplaçat, fet que fa preveure un colapse d'aquesta part de l'estructura en poc temps. A l'interior de la mina resten embassats uns 35 cm d'aigua cristal·lina.

CÓRDOBA, Manuel (1997). "Les fonts del Penedès i els seus voltants". Edimestre, SL, Pàg. 29.