Font de la Fassina
Mediona

Arreglada per Joan Pons Torrents el 1967
    Inventariat però no catalogat en el Catàleg de béns a protegir del POUM. Fitxa F0023.
    Lúdic/Cultural
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

La surgència d’aigua ve del bosc de la Fassina des d'on es canalitza per sota l’actual camí de Can Mallofré. La Font està integrada en un marge de pedra que separa el camí dels camps de cultiu.

La part superior està delimitda per maons definint un arc de mig punt i la resta està tot arrebossat amb ciment.  A la part inferior trobem el brollador, fet amb un tub de coure. Al centre hi trobem la llegenda inscrita en ciment lliscat JPT 1967, que fa referència a Joan Pons Torrents que la va restaurar. Per sota el brollador l’aigua es canalitza per una petita canal fins anar a les restes de l’antiga bassa i l’edificació. Les restes d’aquesta antiga edificació estan parcialment ensorrades i cobertes de vegetació.

La font rep el nom d’una antic mas on s’hi destil·lava alcohol, el qual ara es troba en ruïnes i només en resten part d’un cup i la bassa que hi guardava l’aigua. La font, juntament amb la mina va ser arreglada per Joan Pons Torrents el 1967, tal i com indica la inscripció que hi ha en el morter lliscat.