Serra de Puigfred
Mediona

No es conserven estructures
    Fitxa PAP02 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    4120 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

En una zona boscosa, troballes superficials de material ibèric molt homogeni que permeten establir una cronologia del Ibèric ple/tardà (ceràmica a mà, grisa de la costa catalana i campanianes A i B) clarament anterior al segle I aC.

A l’àrea de la carena és on es dispersen més troballes entre espais aterrassats i zones abruptes. És evident la situació estratègica de l’indret, el cim de Cantacorbs és el més alt de la serra de Puigfred. Des d’aquest punt es té un domini visual de les planes tant a est com a oest, a banda que és un lloc de difícil accés per les característiques del terreny.

La manca d’estructures fa molt difícil determinar la tipologia d’ocupació, però igual que passa en altres llocs, sembla versemblant pensar que poc a poc, durant la romanització es va anar deshabitant. Si això es va produir de forma abrupta o progressiva dependrà del tipus de pressió romana a la zona.

Jaciment localitzat per Josep Rafecas i Feixas l’any 1984 que fou prospectat de forma intermitent posteriorment.