Font de la Castanya
El Brull

La Castanya
    Davant de la façana principal de Sant Cristòfol de la Castanya.

La font és recent.
    Marc Cucurella Pinilla

Font que es troba a la vora de l'església de Sant Cristòfol de la Castanya. Consta d'un mur de pedra seca que s'ha fet aprofitant la inclinació del terreny i una alzina. Aquest mur, fet amb carreus irregulars, té un tros de paret recte, fa un angle on hi ha l'alzina i segueix amb un altre costat recte. La seva llargada total mesura entre cinc i sis metres i la seva alçada varia des del nivell del sòl fins a 1,2 m en el seu punt més alt. Al mig hi trobem una estructura rectangular feta de maons i en el seu centre una aixeta de metall.

Just al davant de la font hi ha també un banc.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents i fonts en tot el terme municipal.

ILLA, Faustí (1990). "Quaranta anys d'aplecs a Matagalls i millores fetes al Montseny" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació d'Amics del Montseny.