Cementiri de la Castanya
El Brull

30 m a l'est de l'església de La Castanya.

L'estructura és recent i, per tant, en bon estat de conservació.
    Bisbat de Vic
    Marc Cucurella Pinilla

Cementiri de petites dimensions situat a tocar de l'església de Sant Cristòfol de la Castanya, per la banda de llevant. Observem un cos amb una sola paret de nínxols, de dos fileres d'alçada, feta de carreus irregulars de pedra i argamassa, amb teulada d'una sola vessant (al sud) feta de teula àrab. Al davant hi trobem una era amb gespa, i un banc i un parell de xiprers entre els nínxols i la paret posterior de l'església. Un mur de pedra, d'uns 80 cm d'alçada i 50 cm d'amplada, fet també amb carreus de pedra, delimita el recinte. S'hi accedeix per una porta de forja que es troba a tocar de l'entrada de l'església.

L'estructura és actual tot i situar-se a la parcel·la on històricament hi havia hagut l'històric cementiri.

Aquesta estructura és recent, tot i situar-se en la parcel·la destinada com a antic cementiri històric.

SARRI VILAGELIU, Jordi [et al.] (1984). «Sant Cristòfol de la Castanya» a "Catalunya romànica II", Osona I. Fundació Enciclopèdia Catalana.
    GAVÍN i BARCELÓ, Josep M. (1984). "Osona". Col. Inventari d'esglésies, 15. Arxiu Gavín.