Font de de les Piques
Olivella

Les Piques
    A 60 metres a l'oest de les Piques

Xavier Esteve i Gràcia

La font de les Piques se situa a uns 60 metres a l'oest d'aquesta masia. Es tracta d'una surgència natural que brolla d'un aflorament rocallós. Des d'aquest punt, una canalització de teules superposades condueix l'aigua fins a un safareig.

L'aigua de la font de degotall era recollida en unes piques excavades a la roca. D'aquestes piques l'aigua passava a una cisterna i d'aquesta era canalitzada fins una gran pica a peu d ela casa. Posteriorment també a un pou obert vers 1860. Des d'aquest pou una canonada la dirigia a la Plana Novella. De fet la primera data de portada d'aigua de les Piques a la Plana Novella data de 1887.