Font de l'Arcada de les Piques
Olivella

Les Piques
    A 50 metres a l'oest de les Piques.

Xavier Esteve i Gràcia

La font de l'Arcada de les Piques se situa a uns 50 metres a l'oest d'aquesta masia. Es tracta d'una surgència natural que brolla d'un marge. El punt d'on brolla l'aigua està protegit per una volta de carreuons de pedra.

L'aigua de la font de degotall era recollida en unes piques excavades a la roca. D'aquestes piques l'aigua passava a una cisterna i d'aquesta era canalitzada fins una gran pica a peu d ela casa. Posteriorment també a un pou obert vers 1860. Des d'aquest pou una canonada la dirigia a la Plana Novella. De fet la primera data de portada d'aigua de les Piques a la Plana Novella data de 1887.