Font de Can Mascaró
La Palma de Cervelló

A la riba dreta de la riera de Rafamans, al Km 1 de la carretera BV-2421.
    Als límits del Pla de Sant Joan, a la riba dreta de la riera de Rafamans

Xavier Esteve Gràcia

La font es situa en un espai sobrealçat respecte al camí, al què s'accedeix per quatre graons fets amb pedra. En aquesta plataforma hi ha uns imponents exemplars de plàtans (Platanus hybrida) i vegetació típica d'indrets humits, a recer dels quals hi ha un banc de pedra. La part dreta de l'esplanada està delimitada també per un banc corregut fet amb maons, pràcticament desaparegut sota la vegetació. La font raja per un broc metàl·lic inserit en un mur arrebossat. Un pilar de maons sustenta la roca que conforma la cavitat natural on raja la font.

Un cartell instal·lat per l'Ajuntament hi diu "Aigua no potable".

DE BUEN LINARES, A.; ROIG I MESTRE, M.D.; VIVAR CANTALLOPS, J.A (1999): Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Natural de la Palma de Cervelló. Inèdit. Ajuntament de la Palma de Cervelló.