Font de Can Cotis
Rellinars

A l'alçada de Can Cotis.

En el moment de la visita, el tub estava envaït per les arrels i no rajava.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Jordi Montlló i Laura Bosch

La font de Can Cotis està situada a la llera dreta de la Riera de Rellinars, després d'un revolt que s'inicia just per sota de la cova de Can Cotis, abans de retrobar el gorg. Per accedir-hi cal passar per un corriol que transcorre pel costat d'una tina aïllada que hi ha a la masia prop de la cova. Aquest va baixant resseguint el marge fins a la llera mateix. La déu d'aigua està situada al final del corriol, per sota el marge. Consisteix en un tub de coure d'uns vuitanta centímetres de llargària encastat en un muret de pedra completament envaït per les arrels dels arbres. En aquest indret hi ha presència de falzia roja, molses i l'herbassar típic d'indrets humits com la canya i el jonc. Com a vegetació arbòria destaca l'alzina, i varis pollancres relativament joves.

CAPELLA, Pere (1997). Les fonts; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 34 - 40.