Font de cal Soci
Perafita

Sector central del terme municipal
    A 1400 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 13'650.

Jordi Compte i Marta Homs

La font de cal Soci està situada uns 100 metres al sud de la masia que li dóna nom, en un marge entre petits camps de conreu.
    S'accedeix a la font des de la masia de cal Soci, des d'on s'ha de baixar uns metres cap a la zona d'horts de la masia i seguir un curt corriol vorejant un camp fins arribar a la font.
    La font està formada per una estructura d'obra vista actualment coberta de molsa i vegetació adossada a un marge. De la part central del mur exterior de l'estructura en sobresurt un brollador, habitualment taponat per acumular l'aigua a l'interior del dipòsit. A l'esquerra hi ha adossat un gran safareig de planta rectangular bastit amb obra i arrebossat amb batents en un dels seus costats.