Font de cal Morgades-1
Castellví de la Marca

Al nord de la font de Cal Morgades, per la carretera BV-2128 km.5
    Emplaçament
    Per la carretera BV-2128 arribem a la masia de Cal Morgades del Grau.El jaciment abraça una extensió

41.34811
    1.59929
    382819
    4578348
    08065 - 26
    caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Àrea de bosc ocupada per bosc de pins i matollar als peus de la vessant sud del turó que s'alça al N de la masia de Can Morgades del Grau. El conjunt de les troballes ceràmiques (ceràmica a torn ibèrica comuna de cocció oxidant, amb informes, vores de contenidor i alguna base; en general fragments petits i molt rodats) només permet definir el jaciment com una ocupació d'època ibèrica.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995. Cal tenir en compte la presència d'un assentament d'època romana amb un important nombre de materials ceràmics ibèrics, localitzat a poc més de 200 m al sud-oest, amb el qual podria tenir algun tipus de relació.

Es coneix el jaciment a partir de les prospeccions efectuades a principis dels anys 30 per en Pere Giró i Romeu junt amb altres afeccionats de Vilafranca del Penedès.

ALMAGRO BOSCH, M; SERRA RÀFOLS, J i COLOMINAS ROCA, J: Castellví de la Marca. Carta Arqueológica de España. Barcelona, CSIC. Instituto Diego Velázquez, Mardrid 1945 p.103. ESTRADA, J. Vias y poblamiento romanos en el territorio del Area Metropolitana de Barcelona. Barcelona: Comisión de Urbanismo B65, p.63. RAURET, A Mª: El proceso de la primitiva población del Panadés. Barcelona: tesis de Llicenciatura. Universitat de Barcelona, 1963, p.178.