Cal Morgades del Grau (àrea jaciment)
Castellví de la Marca

Des de la Masia del mateix nom als camps de conreu que hi ha al SE de la capella de Sant Andreu
    Emplaçament
    Per la carretera BV-2128 arribem a la masia de Cal Morgades del Grau.El jaciment abraça una extensió

41.34587
    1.59873
    382768
    4578100
    08065 - 24
    I aC.
    Regular
    La part on es troba el forn és un camp erm on la vegetació fa difícil determinar a primera vista la existència del forn. Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Jaciment arqueològic que es coneix des dels anys 70. A l'àrea descrita es troben materials arqueològics pertanyents a una vil·la romana. A la dreta del camí que porta a la Masia de Can Morgades del Garu hi ha les restes d'un forn, un semicercle de 2,5 m de diàmetre excavat al terra i amb una paret d'un m. d'alçada màxima de terra rubefactada i vitrificada.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995

El jaciment es coneixia des dels anys 70 per l'arqueòleg Josep Mestres, però posteriorment algú feu una excavació clandestina per tal destapar el forn ceràmic.