Font de Ca l'Almirall
Sant Pere de Ribes

Fondo de Ca l'Almirall de la Font

X-XVII
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Font situada a les feixes del sud de la masia de Ca l'Almirall de la Font . Es tracta d'una cocona subterrània que s'omple amb el degotall d'aigua provinent d'una esquerda on contacten dues capes geològiques diferents. La cocona queda protegida dins una construcció de planta irregular, feta de pedra seca coberta amb falsa volta troncocònica. Consta d'una obertura rectangular a la part frontal, per on cal atansar-se per recollir l'aigua. Sobre la cocona on s'emmagatzema l'aigua, de planta trapezoïdal, hi ha escrit amb lletres vermelles "Agua no potable".

Segons Virella, dins la finca hi ha una font datada del 1856 i una altra situada dins un hort, que no han estat localitzades.

A l'acta de dotació de Sant Miquel d'Olèrdola, datada del segle X, es nombra el seu terme jurisdiccional: "A parte uero meridies inqoat per ipsa mare, et sic per ipsas Cegias, perfonte Anastasio sic perfonte de Cuzinas, per ipso Capra Fico, gradit per ipsa Gavarra, usque in spelunca qui dicitur Derru" (VIRELLA 1986: 30). Algunes fonts han identificat la "fonte de Anastasio" es correspongui amb una de les fonts de Ca l'Almirall.

VIRELLA, J. (1992). Visions geogràfiques del Penedès. Vilafranca del Penedès: Institut d'Estudis Penedesencs.