Font de Borralleras
Santa Maria de Merlès

Sector nord-est del terme municipal
    A 550 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 36'000.

Jordi Compte i Marta Homs

La font de Borralleras està situada al nord-est de la masia que li dóna nom, en una raconada molt humida ubicada sobre l'antiga horta de Borralleras.
    S'accedeix a la font a través d'un corriol estret i descendent que surt de la part posterior de la masia de Borralleras. Al cap d'uns metres s'arriba a un racó especialment fresc i humit, amb un gran avet sota el qual hi ha la font.
    La font està formada per un dipòsit bastit amb murs de maçoneria de pedra, amb un brollador metàl·lic cobert de molsa i un sobreeixidor picat a la roca una mica més amunt. També al mur de pedra hi ha una obertura emmarcada amb pedra treballada i una inscripció moderna en la que hi ha la data de 1962. Just al costat de la font hi ha un viver de petites dimensions, de planta rectangular i amb batents a dos dels quatre costats, que s'omple amb l'aigua de la font. Una mica més avall hi ha l'antiga horta delimitada amb murs de maçoneria de pedra i coberta per vegetació ja que es va deixar de cultivar ja fa anys.