Fons fotogràfic referent a Vilassar de Dalt de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Vilassar de Dalt

Parc de Montjuic (08038 - Barcelona)

Fons d'imatges
    Família Cuyàs
    Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
    Jordi Montlló Bolart

El fons fotogràfic de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya referent al municipi de Vilassar de Dalt està format per un conjunt de 13 imatges procedents del Fons Família Cuyàs: una vista general amb el Castell de Vilassar al fons, RF.15483; una fotografia del Castell amb les feixes de conreu al davant, RF. 15484; la torre de Can Maians, RF. 15485; portalada lateral de l'església parroquial, RF. 15486; la Font de la Teula, RF. 15487; festa de Corpus amb les catifes, RF. 15488; el dolmen de "La Roca d'en Toni", RF. 15491; l'estàtua de Sant Jordi, obra de Frederic Marés, RF. 15492; festa de Corpus: carrer adornat amb flors, 1964, RF. 15489; un altre carrer per Corpus l'any 1964, RF. 15490; els gegants Lluís i Maria, al 1982, RF. 15493; ; els gegants Lluís i Maria, al 1984, RF. 15494; segona trobada de gegants l'any 1984, FR. 15495.

Fotos: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

L'ICGC és adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.
    Des de la seva creació l'any 1982, i reprenent la tasca iniciada pels serveis geogràfics de la Mancomunitat i de la Generalitat a l'època de la República, l'ICGC ha esmerçat els seus esforços en situar en uns nivells d'innovació i modernitat els estudis i la producció cartogràfica fets a Catalunya. Corresponen a l'ICGC, en l'exercici de les competències de la Generalitat sobre geodèsia i cartografia, les següents funcions: establir, gestionar, conservar i millorar la infraestructura física i els sistemes tecnològics necessaris per a construir i gestionar el Servei de Posicionament Geodèsic Integrat de Catalunya i el manteniment de les bases de dades topogràfiques que hi donen suport.
    El Fons fotogràfic de la família Cuyàs va passar formar part de la Cartoteca el novembre de l'any 1988. Aquest fons va començar amb Narcís Cuyàs i Parera, nascut a Vilafranca del Penedès l'any 1881 i mort a Barcelona l'any 1953. Amb el pas del temps va reunir una important col·lecció de fotografies relacionades en diferents àmbits dels Països Catalans. Els seus fills, l'Enric Cuyàs i Prat (1910-1989), i en Narcís (1920-1995), tots dos nascuts i morts a Barcelona, van continuar amb la fotografia, reunint un arxiu de més de 12.000 negatius en blanc i negre i diferenciats en varies temàtiques; els paisatges i vistes generals i sobre cultura popular, tradicions, imatges, escultura, pintura, transports, etc.