Fons fotogràfic Fotos Vives
Vallirana

Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Carrer de Clementina Arderiu, 23, 08980 Sant Feliu de Llobregat
    C/C. Arceriu cantonada amb el carrer Estelí, prop del parc Europa, a S. Feliu de Llobregat

Fons d'imatges
    Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

El fons fotogràfic Fotos Vives està custodiat a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat. Consta d'uns 8 metres lineals de material fotogràfic que va, aproximadament, des de l'any 1924 fins al 1996. Les imatges són obra del fotògraf valliranenc Joan Vives Rovira i de la seva filla Maria Vives. Està integrat per 2006 plaques de vidre de diverses mides, 4405 rodets (849 en blanc i negre i 3556 de color) i 282 positius (168 en blanc i negre i 114 positius en color). Majoritàriament, les fotografies són de la població de Vallirana, i dels fets i esdeveniments importants de la població: manifestacions festives, actes religiosos, aplecs, esports, tradicions, entre d'altres.

Les imatges són extretes de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.

El 18 de desembre de 2013, la família Vives-Rovira va fer donació del fons fotogràfic Fotos Vives a l'Ajuntament de Vallirana. Posteriorment, el fons fou ingressat a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l'any 2015 i està dipositat en règim de cessió en comodat. Joan Vives Rovira va ser fotògraf local de Vallirana als anys 50 i pioner a la comarca dins del món de la fotografia. La seva filla Maria Vives va continuar amb el llegat del seu pare fins l'any 1996.

AJUNTAMENT DE VALLIRANA (2016). "La Vallirana d'abans i d'ara". Viure Vallirana, revista d'informació municipal nº 58, p. 20. Vallirana, abans i ara: del blanc i negre al color. Torrelles de Llobregat: Nèctar, 2015, p. 5.