Fons fotogràfic Fotos Vives Vallirana

Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Carrer de Clementina Arderiu, 23, 08980 Sant Feliu de Llobregat

Patrimoni documental
Fons d'imatges
Física
Ajuntament de Vallirana
Adriana Geladó Prat

El fons fotogràfic Fotos Vives està custodiat a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat. Consta d'uns 8 metres lineals de material fotogràfic que va, aproximadament, des de l'any 1924 fins al 1996. Les imatges són obra del fotògraf valliranenc Joan Vives Rovira i de la seva filla Maria Vives. Està integrat per 2006 plaques de vidre de diverses mides, 4405 rodets (849 en blanc i negre i 3556 de color) i 282 positius (168 en blanc i negre i 114 positius en color). Majoritàriament, les fotografies són de la població de Vallirana, i dels fets i esdeveniments importants de la població: manifestacions festives, actes religiosos, aplecs, esports, tradicions, entre d'altres.

Les imatges són extretes de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.

El 18 de desembre de 2013, la família Vives-Rovira va fer donació del fons fotogràfic Fotos Vives a l'Ajuntament de Vallirana. Posteriorment, el fons fou ingressat a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l'any 2015 i està dipositat en règim de cessió en comodat. Joan Vives Rovira va ser fotògraf local de Vallirana als anys 50 i pioner a la comarca dins del món de la fotografia. La seva filla Maria Vives va continuar amb el llegat del seu pare fins l'any 1996.

AJUNTAMENT DE VALLIRANA (2016). "La Vallirana d'abans i d'ara". Viure Vallirana, revista d'informació municipal nº 58, p. 20. Vallirana, abans i ara: del blanc i negre al color. Torrelles de Llobregat: Nèctar, 2015, p. 5.