Fons documental del Parc Serralada Litoral
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Marquès de Barberà, 9 (08339- Vilassar de Dalt)
  Emplaçament
  Can Banús
  146

  Coordenades:

  41.51952
  2.35625
  446287
  4596631
  Número de fitxa
  08214 - 256
  Patrimoni documental
  Tipologia
  Fons documental
  Contemporani
  Segle
  XX-XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Física
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Consorci del Parc Serralada Litoral (Av. 11 de setembre, 53 1r - 08349 Cabrera de Mar).
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El Centre de documentació del Parc Serralada Litoral s'ubica a Can Banús, en el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i conserva més d'un miler d'obres i documents relacionats amb el patrimoni cultural, històric i natural dels diferents municipis que constitueixen el Consorci del Parc. Entre aquestes obres destaquen documents cartogràfics, llibres de divulgació, tesis doctorals i monografies dels diferents parcs de la Diputació de Barcelona.

  La documentació es va digitalitzant i afegint al catàleg col·lectiu dels Centres de Documentació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que té actualment un total de 15.000 documents. L'horari i dies d'obertura és el dimecres de 17h a 21h, i concertant visita prèvia. Els mesos de juliol i agost està tancat al públic.

  El Centre de Documentació es va inaugurar l'any 1999 gràcies a un conveni redactat entre el Museu Arxiu Municipal de Vilassar i el Consorci del Parc.

  MARÍ, Toni (2013). El centre de documentació del parc Serralada Litoral. Un recurs a l'abast de tots els aficionats a la recerca local; dins II Monografies dels parcs de la Serralada Litoral i VI Monografies del Montnegre i el Corredor. Col·lecció Documents de treball, núm. 23. Diputació de Barcelona, pàg. 71.
  XARXA DE PARCS NATURALS. Centres de documentació dels parcs naturals. Diputació de Barcelona. Àrea de territori i sostenibilitat.