Fons documental de Santa Maria de Martorelles a l'ACB
Santa Maria de Martorelles

Al bell mig del nucli antic de la ciutat, dins del claustre de la catedral

XI
    Llei 10/2001 de 13 de juliol, d'arxius i documents (DOGC 3437 24-7-01)
    Arxiu Capitular de Barcelona/Arquebisbat de Barcelona
    Adriana Geladó Prat

Fons documental relacionat amb la població de Santa Maria de Martorelles, que es troba dipositat a l'Arxiu Capitular de Barcelona (ACB), dins de la mateixa Catedral. La documentació que hi ha dipositada fa referència al fons de pergamins de la secció de la Reial Audiència i està datada entre els anys 1003 i 1092. Apareixen mencions a Martorelles i Santa Maria de Martorelles. En general es tracta de documentació relacionada amb vendes de terra, donacions, testaments, testificacions en plets, etc.

La informació ha estat extreta de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental.

ESPAÑOL COSTA, Anna (2008). Inventari i relació de la documentació i fons relatius als municipis del Vallès Oriental als arxius de Barcelona: Arxiu de la Catedral de Barcelona. [Granollers: inèdit].