Fons documental de Pujalt a l'Archivo Histórico Nacional
Pujalt

Educació
    BIC segons art. 60 Llei 16/1985 de PHE
    Ministeri de Cultura. C. Alcalá, 34. 28014 Madrid
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'Archivo Histórico Nacional disposa d'un fons de varis documents que fan referència al municipi de Pujalt, dividit en 3 seccions que enumerem seguidament: Fiscalia del Tribunal Suprem (diversos documents pertanyents al partit judicial d'Igualada entre els anys 1940 i 1968); Col·lecció de segells en tinta (segell de l'any 1876 de l'Ajuntament Constitucional de Pujalt); Consell de Castella (document referent a l'estat de les cobraries i congregacions corresponent al partit judicial de Cervera entre els anys 1770 i 1771).

L'Archivo Histórico Nacional va ser creat l'any 1866 per tal de preservar la documentació provinent d'institucions suprimides (administratives, eclesiàstiques, econòmiques, etc...) fruit de la reforma de l'administració pública durant el canvi de l'antic règim al Règim Liberal. La primera seu s'instal·là a l'edifici de la Reial Acadèmia de la Història. L'any 1896 fou traslladat al Palau de Biblioteques i Museus i finalment, l'any 1953 s'instal·là al complex del Consell Superior d'Investigacions Científiques.