Fons documental de Pujalt a l'Arxiu de la Corona d'Aragó
Pujalt

Educació
    BCIN segons disp. add. 1a 4. llei 9/1993
    Ministeri de Cultura. C. Alcalá, 34. 28014 Madrid
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'Arxiu de la Corona d'Aragó disposa d'un fons de 46 documents que fan referència al municipi de Pujalt, dividit en 7 seccions que enumerem seguidament: Arxiu del Reial Patrimoni de Catalunya (10 documents entre 1344 i 1727); Reial Audiència de Catalunya (17 documents referents a causes judicials entre els anys 1600 i 1844); Generalitat de Catalunya (1 document d'admissió pel batlle i regidors de Pujalt de la carta de poder del Regent de la Reial Audiència Leonardo Gutiérrez l'any 1728); Marquès de Monistrol (5 documents referents a compraventa de terres entre els anys 1500 i 1501); Delegació Provincial d'Hisenda de Barcelona (7 documents cadastrals entre els anys 1948 i 1953); Arxiu Reial (Reial Cancelleria) (5 documents entre els anys 1237 i 1252, referents a permutes, venta de drets i documents nupcials; Mapes i plànols (1 plànol esquemàtic de la Guàrdia Pilosa de l'any 1798).

L'Arxiu de la Corona d'Aragó va ser creat l'any 1318 per Jaume II d'Aragó, com a Arxiu Reial amb la seu al Palau Reial Major de Barcelona, amb l'objectiu de conservar tota la documentació generada als territoris on s'exercia la soberania. Al segle XIX l'arxiu es traslladà al Palau del Lloctinent, i l'any 1994 s'inaugurà la seu actual al carrer dels Almogàvers. La titularitat de l'arxiu correspon a l'Estat Espanyol, però la gestió recau sobre els diferents governs autonòmics que formaven part de la Corona d'Aragó (Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Aragó) a través del Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó des de l'any 2007.