Fons documental de l'arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor
Sant Pere de Vilamajor

Legal i física
    Llei 10/2001,de 13 de juliol, d'arxius i documents.
    Arxiu Diocesà de Barcelona
    Ana Requejo Alonso

El fons documental de l'Arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor es conserva a l'Arxiu diocesà del bisbat de Barcelona. Es tracta de la documentació generada per la pròpia gestió dels afers eclesiàstics i parroquials, i per la funció notarial que exercien els clergues de Sant Pere al servei dels feligresos. La cronologia d'aquest riquíssim fons comprèn del segle XII al XX sense interrupció. La relació de la documentació és la següent: 1. Llibres sacramentals: 1.1. Baptismes (1574-1858). 1.2. Confirmacions (1771-1860) 1.3. Matrimonis (1593-1685) 1.4. Comunions (XVII-XVIII) 1.5. Defuncions (1486-1917) 2. Fundacions (XV-XX) 3. Obra (1591-1849) 4. Confraries - Confraria de la Minerva, Confrares (1630-1630). - Confraria de la Minerva, Fundació (1751). - Confraria de la Minerva, Processos (1755). - Confraria de la Minerva, Administració (1782). - Confraria de Nostra Senyora del Roser, Administració (1608-1946). - Confraria de Nostra Senyora del Roser, Celebracions i Testaments (1580-1674). - Confraria de la Unió de Dones, Administració (1593). - Confraria de Sant Tomàs i Sants Màrtirs, Administració (1721-1738). - Confraria del Sant Crucifix, Administració (1643-1643). - Confraria del Sant Crist, Administració (1701-1841). - Confraria de Sant Antoni, papers erecció parroquial (XVIII). 5. Història 5.1. Registre particular de l'alcalde (1400-1500). 5.2. Notes 5.3. Notes sobre censals i fitxes rústiques 5.4. Sant Antoni (Vilanova) 5.5. Bis. Escriptures. Terres de la rectoria. 5.6. Causa Pia de can Prat. 5.7. Inventaris 5.8. Divisió parroquial 5.9. Dos sepultures dins l'església parroquial 5.10. Can Casola, Jacinto de Tarragona. 5.11. Privilegis i Altars. 5.12. Notícies Històriques. 5.13. Delmes i primícies 5.14. Referència a les aigües 6. Manuals (1595-1801) 7. Actes Notarials (XIV-XVII) 8. Testaments (1332-1845) 9. Processos (XV-XVII) 10. Economia (XII-XIX) 11. Correspondència.

El fons parroquial de Sant Pere de Vilamajor, actualment custodiat a l'Arxiu Diocesà de Barcelona, es guardava fins a l'any 1986 a la Rectoria de Sant Pere, en un antic armari-arxiu confeccionat a l'efecte.

ARXIU DIOCESÀ DE BARCELONA: http://www.cultura.arqbcn.cat/arxiu_cat.php AVENTÍN i PUIG, M. (1990). Vilamajor (872-1299). De la fi del sistema antic a la consolidació del feudalisme. Sabadell: ed. Ausa, p. 33.