Fons documental de l'Arxiu Parroquial de Sant Jaume de la Guàrdia Pilosa
Pujalt

Arxiu Biblioteca Episcopal de Vic. Carrer Santa Maria, 1. 08500 Vic

Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

A l'Arxiu Episcopal de Vic s'hi conserva part de la documentació generada des de la parròquia de Sant Jaume de la Guàrdia Pilosa des de principi del segle XIX fins a principi del XX. Concretament, hi trobem els llibres de comptes del culte de l'arxiprestat de calaf. Estan escrits en català i castellà.

L'Arxiu Episcopal de Vic aplega la documentació generada pel Bisbat de Vic des de finals del segle IX. Conté els fons documentals de l'Arxiu Capitular, de la Mensa Episcopal i de Cúria Fumada, unificats després de la Guerra Civil pel Dr. Eduard Junyent. Des d'aleshores hi han ingressat nous fons documentals, com són les sèries d'arxius parroquials d'algunes parròquies del Bisbat de Vic, o el de la Pietat de Vic.