Fons documental de l'Arxiu Municipal
Els Prats de Rei

  Anoia
  Plaça Major, 1
  Emplaçament
  En un altell de les dependencies municipals al qual s'hi accedeix per la planta baixa.
  608

  Coordenades:

  41.7055
  1.54162
  378664
  4618107
  Número de fitxa
  08170 - 93
  Patrimoni documental
  Tipologia
  Fons documental
  Medieval
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XV-XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Física
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
  Autoria de la fitxa
  Jordina Sales Carbonell

  L'Arxiu Municipal dels Prats de Rei es troba ubicat a les dependències del mateix consistori. La documentació es presenta ordenada amb caixes col·locades en prestatgeries. Segons la classificació vigent, el document més antic que conté és de l'any 1774, relatiu a un Ple del Consell Municipal, però en una classificació de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia realitzada l'any 1995 hi consten 25 pergamins i documentació del segle XV. El gran gruix de documentació es va començar a generar a partir del segle XIX. Els blocs temàtics en que es divideix el fons en l'actualitat són els següents:
  -1. Administració General: Terme municipal, Òrgans de Govern, Alcaldia, Secretaria, Personal, Correspondència.
  -2. Hisenda: Patrimoni, Intervenció, Tresoreria, Fiscalitat, Juntes i comissions, Pòsit.
  -3. Proveïments: Proveïment de productes per a consum de la població, Aigües, font i safareig, Control de proveïments.
  -4. Beneficència i Assistència Social: Atenció als refugiats i orfes de guerra, Subsidi al combatent, Assistència social, Actuacions contra l'atur laboral, Juntes i Comissions, Patronals, Junta local de Reformes Socials
  -5. Sanitat: Inspecció sanitària i Laboratori Municipal, Personal facultatiu i cos mèdic municipal, Inspecció veterinària, Juntes i comissions municipals.
  -6. Obres i Urbanisme: Planejament i gestió urbanística, Obres d'infraestructura, Immobles municipals –construcció i manteniment-, Obres de particulars, Activitats classificades i obertura d'establiments, Juntes i comissions municipals.
  -7. Seguretat Pública: Cossos de seguretat, Passaports i passis de radis, Juntes i comissions municipals.
  -8. Serveis militars: Allotjaments militars i subministraments a la tropa, Quintes, allistaments i lleves forçoses, Béns subjectes a requisa militar, Juntes i comissions municipals.
  -9. Població: Estadístiques generals de població i censos, Padró municipal d'habitants.
  -10. Eleccions: Eleccions municipals, Eleccions Diputats Provincials, Eleccions Parlament de Catalunya, Eleccions Generals –Corts, Senat-, Eleccions al Parlament europeu, Referèndums i plebiscits, Cens electoral i Junta municipal del Cens.
  -11. Ensenyament: Ensenyament primari, Juntes i comissions municipals.
  -12. Cultura: Festa Major i festes populars, Servei municipal de català.
  -13. Serveis agropecuaris i medi ambient: Censos agraris, estadístiques agrícoles i ramaderes i interrogatoris sobre collites, Juntes i comissions municipals, Medi ambient, Representativitat agropecuària.

  L'Arxiu Municipal dels Prats de Rei va ser objecte d'una classificació amb criteris arxivístics durant els anys 1995 i 2002 per part de personal de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. Posteriorment, també s'hi ha intervingut des del Servei d'Arxius de la Diputació de Barcelona.