Fons documental de l'Arxiu Corona d'Aragó
Vallbona d'Anoia

Educació
    BCIN d'acord amb la llei 9/1993 del patrimoni cultural català
    Administración General del Estado
    Núria Cabañas

L'Arxiu de la Corona d'Aragó disposa d'un fons documental de 78 documents que fan referència al municipi de Vallbona d'Anoia, dividit en 3 seccions: Archivo del real Patrimonio de Cataluña (2 documents un de l'any 1516 i l'altre de l'any 1550); Real Audiencia de Cataluña (3 documents entre els anys 1776 i 1843) i Fondos notariales de Igualada y distrito (3 documents entre els anys 1609 i 1810).

L'Arxiu de la Corona d'Aragó va ser creat l'any 1318 per Jaume II com l'Arxiu Reial de Barcelona amb la finalitat de conservar tota la documentació dels territoris de la Corona. L'any 1754, sota la monarquia borbònica, va passar anomenar-se Arxiu de la Corona d'Aragó (ACA). L'any 1993 es va traslladar del Palau del Lloctinent a l'actual edifici situat al carrer dels Almogàvers.