Fons documental Arxiu de la Corona d'Aragó Sant Quirze Safaja

C. Almogàvers, 77. 08018 Barcelona.

XVII-XX
Legal i física
BCIN d'acord amb la llei 9/1993 del patrimoni cultural català
Administración General del Estado
Núria Cabañas

L'Arxiu de la Corona d'Aragó disposa d'un fons documental de 18 documents que fan referència al municipi de Sant Quirze Safaja, dividit en 3 seccions: Real Audiencia de Cataluña (8 documents entre els anys 1663 - 1815); Archivo del Real Patrimonio de Cataluña (1 document de l'any 1721) i de la Delegación Provincial de Hacienda de Barcelona (9 documents d'amillarament d'entre els anys 1919 i 1963 i 2 documents del registre fiscal de 1912).

L'Arxiu de la Corona d'Aragó va ser creat l'any 1318 per Jaume II com l'Arxiu Reial de Barcelona amb la finalitat de conservar tota la documentació dels territoris de la Corona. L'any 1754, sota la monarquia borbònica, va passar anomenar-se Arxiu de la Corona d'Aragó (ACA). L'any 1993 es va traslladar del Palau del Lloctinent a l'actual edifici situat al carrer dels Almogàvers.