Col·lecció material arqueològic del Museu d'Història de Sabadell Sant Quirze Safaja

Museu d'Història de Sabadell. C/ de Sant Antoni, 13. 08201. Sabadell

Neolític
Legal i física
Llei 9/1993 del patrimoni cultural català
Ajuntament de Sabadell
Núria Cabañas

El Museu d'Història de Sabadell hi consta material arqueològic provinent de l'excavació arqueològica del jaciment de la Balma de l'Espluga. Es tracta d'un lot per recipients ceràmics, tovot, un cisell i una destral amb una cronologia del Neolític antic-Edat del bronze.

També conserven els diaris d'excavació de Vicenç Renom Costa hi va realitzar una intervenció arqueològica l'any 1956.

El Museu d'Història de Sabadell està situat a la casa fàbrica que el fabricant Antoni Casanovas va fer construir l'any 1859. L'edifici conserva la façana i la volumetria de l'edifici original tot i que ha estat objecte de reformes per adaptar-se a les necessitats i usos que actualment requereix l'edifici. Consta de tres plantes, amb sales d'exposició permanent i sales d'exposicions temporals, sala d'actes, biblioteca, espais didàctics i una zona de despatxos.