Fons d'imatges del Centre Excursionista de Catalunya
Sant Julià de Cerdanyola

Carrer Paradís, 12, 08002 Barcelona
    Centre Excursionista de Catalunya

Fons d'imatges
    María del Agua Cortés Elía. OPC

L'arxiu conserva algunes imatges fetes a Sant Julià de Cerdanyola, concretament 7 imatges dins el Fons Estudi de la Masia catalana:
    - Bassa del molí i Sant Julià de Cerdanyola. Fotografia d' Antoni Gallardo i Garriga, any 1930.
    - Creu de terme de Sant Julià de Cerdanyola i Pedraforca al fons. Fotografia d' Isidre Puntí, Entre 1920-25.
    - Vista de les Deveses des de la creu. Fotografia d' Antoni Gallardo i Garriga. Any 1930.
    - Imatge del poble. Autor desconegut. Entre 1890-1936.
    - Vista parcial. Fotografia d' Antoni Gallardo i Garriga. Any 1930.
    - Vista d'un molí. Fotografia de Juli Vintró i Casallachs. Entre 1890-1911
    - Vista de l'església parroquial de Sant Julià de Cerdanyola. Fotografia de Eduard Royo i Crespo. Entre 1890-1920.
    Tamé conserva altres imatges dins diversos fons personals. Albert Oliveras, Camil José Guiu. I tres imatges estereosòpiques del Fons Salvay de 1918 i 1919.

El projecte Estudi de la Masia Catalana portat a terme entre 1924 i 1936 a Catalunya i Les Balears a través del Centre Excursionista de Catalunya, i que va ser impulsat pel mecenes Rafael Patxot, va significar l'inici d'un important treball de documentació de forma sistemàtica de la masia a diferents zones de Catalunya, que va quedar interromput per la Guerra Civil i es va mantenir desconegut fins al 1975, quan s'inicià la recuperació i organització del fons. El treball va donar com a fruit el fons fotogràfic de l'Arxiu de la Masia Catalana, que consta de 7.705 imatges d'unes 1.500 masies de Catalunya i les Illes Balears.