Fons de material eclesiàstic del Museu Episcopal de Vic
Gurb

Col·lecció
    X- XIX
    Museu Episcopal de Vic. Plaça Bisbe Oliba, 3, 08500. Vic
    Jordi Compte

El Museu Episcopal de Vic conserva diversos objectes de material eclesiàstic que provenen de diferents esglésies del terme municipal de Gurb. Els objectes són els següents: MEV 3461. Tapa de reconditori pedra segle XI-segle XII església de Santa Anna de Mont-ral MEV 6942. Placa: personatge femení damunt d'un lleó coure, segle XVIII església de l'Esperança MEV 7792. Plafó de rajoles de Sant Joan Baptista ceràmica vidrada finals segle XVIII-principis segle XIX església parroquial de Gurb MEV 13693. Relleu: lleó guix segle X (l'original) campanar de Gurb

També formen part del fons els següents elements que s'ha descrit en fitxes individuals: MEV 3459. Lipsanoteca MEV 3460. Lipsanoteca MEV 10663. Escultura de Santa Perpètua MEV 725. Porta de Sant Andreu de Gurb MEV 82. Escultura de la Marededéu de Sant Andreu de Gurb MEV 8980, MEV 8981 i MEV 8982. Pintures murals de Santa Anna de Mont-ral MEV 9703 i MEV 9704. Pintures murals de Sant Esteve de Granollers MEV 919. Escultura de la Marededéu del convent de l'Esperança MEV 4522, MEV 4523, MEV 4524, MEV 4525, MEV 4526, MEV 4527. Retaule de Sant Andreu de Gurb. Fotografia cedida pel Museu Episcopal de Vic.